Chameleon voorruit

Vanuit elke hoek een ander kleur

Chameleon folie

“Laat uw ramen tot leven komen met onze ultra chameleon raamfolie !

Deze innovatieve folie is als een kameleon die van kleur verandert afhankelijk van de omgeving en de lichtinval.”

Maar onze chameleon raamfolie is niet alleen stijlvol – het biedt ook tal van functionele voordelen. Ten eerste biedt het privacy en bescherming tegen schadelijke UV-straling, waardoor u zich veilig en beschermd voelt terwijl je onderweg bent. Het vermindert ook de warmte in de auto, waardoor het interieur koeler blijft en het brandstofverbruik wordt verminderd.

Onze chameleon folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten, zodat je de perfecte match kunt vinden voor uw auto. Of je nu een sportieve uitstraling wilt of juist een meer ingetogen look, we hebben de juiste folie voor u.

Kortom, onze chameleon raamfolie is een uitstekende keuze voor elke automobilist die zijn of haar auto wil beschermen en tegelijkertijd een onderscheidende en stijlvolle uitstraling wil creëren. Maak een statement op de weg en kies voor onze chameleon folie voor autoramen!

Is Chameleon folie op je voorruit legaal?

In Nederland gelden strikte voorschriften voor het verduisteren van autoruiten. De voorruit moet bijvoorbeeld een minimale lichtdoorlatendheid van 55% hebben.

Gelukkig heeft de chameleon folie van ons een lichtdoorlaatbaarheid van 65%, waardoor deze in overeenstemming is met de wetgeving in Nederland.

Veel gestelde vragen

Om de veiligheid op de weg te waarborgen is er een wetgeving voor ramen blinderen opgesteld. In artikel 5.2.42 van de Regeling Voertuigen staat dan ook:
‘’De lichtdoorlatendheid van de voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten mag niet minder dan 55% bedragen.’’

Dit betekent dat u de betreffende ruiten wel degelijk mag blinderen, maar dat hier een wettelijke grens aan is gesteld. Wanneer de politie een auto treft waarbij deze ruiten geblindeerd zijn kunnen zij er voor kiezen om de lichtdoorlatendheid te controleren. Dit doen zij in eerste instantie op basis van hun eigen zicht. Wanneer het vermoeden bestaat dat de ruiten te donker zijn, wordt er met een speciaal apparaat (genaamd Tintman) gemeten hoeveel licht de ruit precies doorlaat.

Wanneer dit minder dan 55%  betreft zal er in vrijwel alle gevallen een boete worden uitgeschreven. De auto mag dan ook niet verder rijden en moet, na aanpassing van de lichtdoorlatendheid, opnieuw gekeurd worden.

Wilt u uw ramen laten tinten dan zorgen wij er uiteraard voor dat u geen regels zult overtreden. De Tinter blijft namelijk binnen de wettelijke normen die gesteld zijn. Daarnaast hebben we een breed assortiment aan automotive window film soorten op voorraad zodat u hieruit kunt kiezen.

Ja je krijgt van ons ook een certificaat met meting bij het tinten van de ruiten.

De tintfolie is zon- en warmtewerend en houdt de meeste UV-straling tegen.

Door de grote ruitoppervlakken van een moderne auto loopt de temperatuur in de auto flink op. In een getinte auto is het een stuk koeler!

Door een uniek produktieproces behoudt u een kleurneutraal uitzicht, maximale warmte reductie tegen zonlicht en een absoluut comfort voor de bestuurder en passagiers. Zo heeft u optimaal rendement van uw airconditioning!

Het tinten van de auto is dus ook erg geschikt voor families met kinderen en met honden!

Het blinderen verhoogt de privacy en houdt waardevolle spullen uit het oog.

Omdat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken is uw privacy gewaarborgd en zijn uw kostbaarheden, gereedschappen en/of apparatuur aan nieuwsgierige blikken onttrokken.

De tintfolie werkt vertragend bij een inbraak en houd glas bijeen bij ongelukken.

Onze raam / ruit folies beschermen u tegen verwondingen en materiële schade door rondvliegende glassplinters bij een ongeval, inbraak of een overval. Hiermee heeft u een vangnetsysteem tijdens vele onvoorziene omstandigheden.

De auto dient vooraf gewassen te worden i.v.m de stofgevoeligheid van de folie. Overtollige spullen zoals kinderzitjes en spullen in de kofferruimte graag thuislaten. Ook dien je de auto van binnen grondig te stofzuigen.

Geef je auto een luxe en exclusieve uitstraling met Chameleon raamfolie. 

De folie geeft een kameleon-effect door de veranderende kleur bij verschillende kijkhoeken en weeromstandigheden.

wat zijn de kosten van chameleon tint folie?

De kosten van chameleon folie variëren afhankelijk van het type auto en beginnen bij €240,-, inclusief btw. Ben je geïnteresseerd in het tinten van meerdere ramen van je auto? Informeer dan naar onze voordelige pakketprijs! of kijke op de ramen tinten pagina.

Informatie Auto

Blinderen vanaf:

Kies (Autoruiten Tinten)

Onlang  getinte auto’s

Hieronder ziet een een aantal van door ons getinte auto’s

Naast het tinten van uw auto kunnen we uw auto ook ontchromen.